Inn2TravelInn2Travel
Forgot password?

Jeepsafari Sukamade

reizen in Indonesie

Jeepsafari Sukamade 2D/1N

De 2 -daagse jeepsafari Sukamade is een onvergetelijke, maar ook een zeer vermoeiende tour. Het is een indrukwekkende ervaring, dat nog niet zo bekend is bij de meeste toeristen. Sukamade ligt in Oost -Java en behoort tot de streek Banyuwangi. Het gebied bestaat uit ongerepte natuur en er bevinden zich talloze traditionele Javaanse dorpjes. Het is alleen bereikbaar per jeep, want je gaat door rivieren en zeer hobbelige zandwegen door de jungle heen.

Het strand bij Sukamade is een broedplaats van de zeeschildpadden. In de nacht komen zij het strand op om hun eieren in het zand te begraven. De medewerkers van het broedcentrum verzamelen de eieren en houden ze in bewaring tot de baby- schildpadjes uitgezet kunnen worden. Hierdoor proberen ze de populatie in stand te houden en bovenal kun jij ook de baby- schildpadjes vrij laten op het strand.

Reisschema

Jeepsafari Sukamade

jeepsafari sukamade
jeepsafari sukamade
jeepsafari

Dag 1.

Banyuwangi - Sukamade
Om 8.00 u. word je met een jeep bij je accommodatie in Banyuwangi opgehaald. De rit naar Sukamade duurt circa 5 uur (zonder tussenstops) en gaat over hobbelige wegen, langs prachtige plantages, door dorpjes, rivieren en de jungle heen. Je maakt een tussenstop bij een lokaal productiebedrijf waar palmsuiker wordt gemaakt.
Bij aankomst in Sukamade word je naar de accommodatie gebracht voor check-in. Dit is een primitief verblijf zonder enige luxe. Terwijl het avondmaal wordt bereid kun jij even bijkomen van de lange hobbelige rit in het gezelschap van ondeugende aapjes. Rond 20.00 uur word je door de lokale gids naar het strand gebracht om op zoek te gaan naar een reuzenzeeschildpad. Het kan eventjes duren voordat het team er 1 gevonden heeft, maar zeker het wachten waard en helemaal wanneer de schildpad ook eieren legt. Tijdens de korte wandeling terug naar de accommodatie zal je opmerken dat bepaalde boomstammen en planten licht geven in het donker. De gids zal je uitleggen wat de oorzaak hiervan is!
Note: Laat geen persoonlijke voorwerpen of etenswaren buiten wanneer je bij de accommodatie vertrekt of gaat slapen. Die brutale aapjes zijn namelijk kleine dieven!
Broedcentrum Sukamade
babyschildpadjes Sukamade
Green Bay - Sukamade

Dag 2.

Sukamade - Banyuwangi
Om 6.00 u. word je opgehaald en breng je een bezoek aan het broedcentrum. Hier kun je kijken hoe het team de eieren en de baby- schildpadjes verzorgen. Met een emmer vol schildpadjes gaan we nogmaals naar het strand, maar nu om de schildpadjes uit te zetten. De gids zal bepaalde instructies geven, hou je daar aub aan, voor het welzijn van het schildpadje.
Na het ontbijt en een douche vertrekken we weer met de jeep terug naar Banyuwangi. Onderweg maken we een tussenstop bij Green Bay, een prachtig strand dat je enkel kan bereiken door een flinke afdaling te maken van minimaal een half uur. Vanaf het strand is het mogelijk om met een bootje naar de haven gebracht te worden, maar je kan ook via dezelfde weg terug naar boven klimmen.
Bij aankomst in Banyuwangi kun je afgezet worden bij een accommodatie of in de haven Ketapang wanneer je met de ferry naar Bali wilt gaan.

Wil je naar Sukamade vanuit Kalibaru of eindigen in Kalibaru?

Of wil je met een grotere groep op tour? Geen nood!

Vraag een vrijblijvende offerte aan en we sturen binnen enkele werkdagen de offerte toe.

Tip: Ga op jeepsafari na de Bromo - Ijen Tour.

Sukamade, Java
2D/1N
2
Rp3.780.000

Koppel (2 pers.)

Jeepsafari Sukamade
2D/1N

Rp3.780.000

Sold Out

Exceed Persons

Sukamade, Java
2D/1N
2
Rp4.680.000

Groep van 4 personen

Jeepsafari Sukamade
2D/1N

Rp4.680.000

Sold Out

Exceed Persons

Sukamade, Java
2D/1N
2
Rp5.580.000

Groep van 6 personen

Jeepsafari Sukamade
2D/1N

Rp5.580.000

Sold Out

Exceed Persons