Inn2TravelInn2Travel
Wachtwoord vergeten?

Rondreis Flores 9D/8N_Ende-Labuan Bajo

Rondreis Flores 9D/8N

De 9-daagse rondreis Flores is een prachtige reis vanaf het midden van het eiland tot het westen. De reis start in het plaatsje Ende en eindigt in Labuan Bajo.

Tijdens deze rondreis bezoek je de meest populaire toeristische plaatsen. Waaronder het wereldfenomeen Kelimutu met zijn 3 meren om te genieten bij zonsopkomst. De warmwaterbron SO'A Hotspring, de Spiderweb Ricefields en het traditionele dorp Bena Village. Daarnaast brengen we je naar 2 watervallen, de Air Terjun Moni en Air Terjun Ogi. Bovenal maak je een boottochtje bij 17 Pulau (17 eilanden). Hier zal je de prachtige onderwaterwereld ontdekken tijdens het snorkelen, genieten van de schitterende eilandjes en bovendien op een onbewoond eilandje kamperen. Aan het einde van de reis maak je nog een trekking naar de Love Hill waar je een schitterend uitzicht hebt.

Mogelijk wil je jouw reis uitbreiden met een boottrip naar de Komodo Islands of meer tijd doorbrengen in Labuan Bajo. Maar we kunnen je ook naar de luchthaven brengen wanneer je verder wilt reizen op een ander eiland.

Bestemmingen

Moni
Ende
Riung
17 Pulau
Bajawa
Ruteng
Labuan Bajo

Hoogtepunten

Kelimutu
Moni waterval
Blue Stone Beach
Boottrip 17 Pulau
SO'A Hotspring
Ogi-Ogi waterval
Bena Village
Ruteng Pu'u
Spiderweb Ricefields
Love Hill

Reisschema

Dag 1.

Ende - Moni

Vandaag word je bij de luchthaven of bij je accommodatie in Ende opgehaald en starten we de reis naar Moni.
Bij aankomst in Moni word je naar de accommodatie gebracht voor check-in. Je kunt op tijd naar bed, want je moet vroeg uit de veren voor de excursie naar Kelimutu.
Flores Ende-Moni

Rit van Ende naar Moni

Dag 2.

Moni - Ende

Om 3.30 u. word je opgehaald en naar Kelimutu gebracht om te genieten van de zonsopkomst bij de 3 meren. De klim hiernaartoe is ongeveer een half uurtje. Na de zonsopkomst gaan we terug naar de auto en de accommodatie voor het ontbijt. Na een douche en check-uit nemen we een kijkje bij de waterval Air Terjun Moni.
Onderweg terug naar Ende breng je een bezoek bij Rumah Adat Wologai, een traditioneel huis in Wologai Village. Verder stoppen we bij de Detusoko rijstvelden om even de benen te strekken en foto's te maken. Vervolgens word je naar de accommodatie in Ende gebracht voor check-in.
Kelimutu-Flores

Danau Kelimutu

Dag 3.

Ende - Riung

Je kunt een vroege strandwandeling maken en nog even relaxen bij de accommodatie. Laat in de ochtend zetten we de reis voort naar Blue Stone Beach. Hier kan je genieten van het strand en lunchen met mooi uitzicht. Na de lunch vertrekken we naar Riung. Onderweg stoppen we op meerdere locaties om even te genieten van het prachtige landschap van Flores.
Bij aankomst in Riung word je naar het hotel gebracht voor check-in. De lokale gids van de boottrip naar 17 Pulau zal je komen bezoeken om het e.e.a. met je te bespreken over de trip voor de volgende dag.
Flores

Ende - Riung

Dag 4.

17 Pulau

Vroeg in de morgen word je naar de haven gebracht. Omstreeks 8.00 u. vertrekken we met een bootje naar Ontoloe Island waar je de vleerhonden kunt bekijken. Hierna vaart de boot naar Tambang Island waar je vanaf de boot kunt gaan snorkelen. Vervolgens leggen we de boot voor anker nabij Tiga Island. Vanaf de boot kan je naar het strand toe snorkelen en een strandwandeling maken. Ten slotte vaart de boot naar Rutong Island waar je gaat dineren en kamperen op het strand.
kamperen 17-Pulau

Vanuit het kampeertentje

Dag 5.

Riung - Bajawa

Na een eenvoudig ontbijt word je teruggebracht naar de haven in Riung waar je je even op kunt frissen. Na afscheid genomen te hebben van de lokale gids en zijn crew zetten we de reis voort naar de SO'A Hotspring. Met een korte wandeling door het mooie park bereik je gemakkelijk de warmwaterbron. Je kan hier even genieten en ontspannen in de bron en van de omgeving. Hierna neem je een kijkje bij de waterval Air Terjun Ogi. Vervolgens word je naar de accommodatie in Bajawa gebracht voor check in.
Flores - Air Terjun Ogi-Ogi

Ogi-Ogi waterval

Dag 6.

Bajawa

Vandaag is het tijd om de traditionele dorpen Bena en Luba Village te gaan bezoeken. Hier kun je kennis maken met de lieve bevolking en meekijken hoe de vrouwen de sarungs weven. Vervolgens word je naar een andere warmwaterbron gebracht, de Malanage Hot Spring. Bij wat geluk nodigt het vrouwtje van het lokale eettentje je uit om samen met haar te koken. Na de lunch word je terug naar de accommodatie gebracht en de rest van de dag is vrij.
rondreis flores

Bena Village

Dag 7.

Bajawa - Ruteng

Na het ontbijt wordt de rit voortgezet naar Ruteng. De rit van Bajawa naar Ruteng is ongeveer 3 uur zonder tussenstops. Onderweg maken we een tussenstop bij het meer Ranamese waar je even kunt genieten van het uitzicht. Daarnaast neem je ook nog een kijkje bij Inerie Mount View.
In Ruteng breng je een bezoek aan het traditionele dorpje Ruteng Pu'u en vervolgens word je naar het hotel gebracht voor check-in.
rondreis flores

Onderweg Bajawa-Ruteng

Dag 8.

Ruteng - Labuan Bajo

Na het ontbijt gaat de rit verder naar Cancar. Hier maak je een korte klim naar het uitkijkpunt over de Spiderweb Ricefields, de rijstvelden die gevormd zijn als een spinnenweb. Verder maak je onderweg naar Labuan Bajo meerdere stops op mooie plekjes om foto’s te maken. Nabij Labuan Bajo maken we een trekking naar de Love Hill om te genieten van het uitzicht. Hierna word je naar het hotel gebracht voor check-in.
spiderweb ricefields

Spiderweb Ricefields

Dag 9.

Labuan Bajo

Vandaag kan je naar de haven worden gebracht om een boottrip te maken naar de Komodo Islands.
Of naar de luchthaven wanneer je verder wilt reizen op een ander eiland.
Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om nog wat extra tijd in Labuan Bajo door te brengen.
rondreis flores

Flores vanuit het vliegtuig

Opmerking: De route/ de volgorde van het reisschema kan gewijzigd worden op locatie door onverwachte omstandigheden.

Accommodaties

Onderstaande accommodaties zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid. Wanneer je de rondreis geboekt hebt worden de accommodatie geselecteerd en deze samen met de type kamers bekend gemaakt.

Mocht je niet tevreden zijn. Stel ons hiervan op de hoogte voorzien van je reden, dan bieden wij een andere accommodatie aan dat beter aansluit bij jouw wensen. Ook wanneer je zelf een accommodatie in gedachte hebt dan kijken we of de locatie in de route past en in dezelfde prijsklasse valt.

Locatie / BestemmingHotel / Guesthouse
MoniBintang Lodge Café & Restaurant
EndeVilla Gladys
RiungHotel Bintang Wisata
BajawaSilverin Hotel
RutengSKY Hotel Flores
Labuan BajoWae Molas Hotel

Is het reisschema niet volledig naar wens?

Ga je met een oneven aantal personen of met meer dan 6 personen op reis? Geen nood!

Vraag een vrijblijvende offerte aan en binnen enkele werkdagen ontvang je jouw op maat gemaakte rondreis.

Onderstaande tarieven betreffen de totaalprijzen per groep.
 
Flores, Indonesië
9D/8N
2
€1.347

Rondreis Flores - 2 pers.

Ende - Labuan Bajo
9D/8N

€1.347

Uitverkocht

Teveel Personen

Flores, Indonesië
9D/8N
2
€2.402

Rondreis Flores - 4 pers.

Ende - Labuan Bajo
9D/8N

€2.402

Uitverkocht

Teveel Personen

Flores, Indonesië
9D/8N
2
€3.331

Rondreis Flores - 6 pers.

Ende - Labuan Bajo
9D/8N

€3.331

Uitverkocht

Teveel Personen