Inn2TravelInn2Travel
Wachtwoord vergeten?

Raja Ampat Trip Papua 7D/6N

Raja Ampat Papoea

De Raja Ampat-eilanden of Viervorsteneilanden zijn een eilandengroep die onderdeel vormt van de Indonesische provincie West-Papoea, gelegen ten westen van de Vogelkop. De eilandengroep bestaat uit een viertal grotere eilanden Waigeo, Bantata, Salawati en Misool, en een aantal kleinere, waaronder Kofiau en Gag. De bevolking van de eilandengroep is nauw verwant aan die van het eiland Biak, dat bijna 350 kilometer oostelijk ligt in de Geelvinkbaai. Door de bevolking worden meerdere talen gesproken welke verwant zijn aan onder andere het Biaks. De eilanden zijn dunbevolkt. Het heuvelachtige binnenland van de eilanden bereikt een hoogte van 1200 meter en is dicht begroeid met tropisch regenwoud. Delen van Waigeo en Batanta en het noorden van Salawati zijn beschermde natuurreservaten. De eilanden zijn omringd door koraalriffen.

Programma

Raja Ampat 7D/6N

DAG 1. Sorong - Waisai - Prajas Homestay.

Aankomst in sorong (beter op vrijdag of zondag, er is 9.00 uur veerdienst vanuit sorong – waisai Omdat de rest om 14.00 uur is). Je wordt opgehaald door onze gids en naar de veerhaven gebracht. Neem de veerboot naar waisai, reis van 2 uur. Aankomst in Waisai, meld je bij het toeristeninformatiecentrum en vervolg je reis per speedboot naar het eiland Arborek, je hebt 1 uur nodig om dat eiland te bereiken. Verblijf in een gastgezin, een waterbungalow waar u kunt genieten van het prachtige landschap van deze plek. Ontmoet de lokale dorpelingen van Raja Ampat Papoea's, ze hebben een mooie steiger die vol zit met scholende vissen eronder waar je kunt snorkelen of gewoon kunt zwemmen voor het avondeten en uitrusten.

Raja Ampat

DAG 2. Piaynemo Trip

Na het ontbijt ga je wandelen bij Piaynemo en de lagune-ster, snorkelen op het eiland Rufas en daar lunchen. Snorkelen in de Melissa-tuin (optioneel) Als je niet sterk bent, kun je erin springen. Enorm gebied met koralen en zwartpunthaaien of witpunthaaien die dit gebied soms passeren. Terug naar het gastgezin. De rest van de tijd kunt u rondkijken in het dorp, snorkelen en zwemmen, voor het diner en de rusttijd.

Raja Ampat Trip

DAG 3. Wayag Trip

Vandaag, na het ontbijt, zullen we in Piaynemo wonen en naar het eiland Wayag gaan. Reis van 2 uur nodig om daar te komen. Aangekomen bij Wayag ga je direct wandelen. Wayag is hoger dan Piaynemo en er zijn geen trappen, dus je hebt goede schoenen nodig om hier te wandelen. Er worden handschoenen voor u voorzien. Lunch op het witte zandstrand en zie de zwartpunthaai zo dicht bij het strand zwemmen. Daarna gaat de reis verder naar Kabui Bay, een gebied met mooie karsteilanden en ook de route van Sir Alfred Wallace toen hij rond 18 eeuwen Raja Ampat bezocht, een wetenschapper die Wallace Line vond. Nadat we hebben genoten van de activiteiten die we naar het Raja Ampat Dive Resort brengen om in te checken. Het diner en de rest van de tijd zijn gratis.

Raja Ampat Trip

DAG 4. Mansuar Trip

Na het ontbijt nemen we je mee om het eiland Mansuar te verkennen, waar je kunt snorkelen of duiken op het strand van Sawandarek en Yenbuba als de mooiste plek met hun enorme koralen of misschien kun je de vriendelijke vleermuisvissen, papegaaivissen, schildpadden ontmoeten en je kunt scholing zien Sweetlips, Reuzenkokkels In de diepte. Je luncht in Yenbuba en vervolgt de reis naar Kri Kaap, een plaats met hellingen die vol is van biodiversiteit. Na genoten te hebben van de activiteiten, terug naar het resort voor ontspanning en vers kokoswater kan voor u worden geserveerd. Diner, en de rest van de tijd is vrij.

Raja Ampat Trip

DAG 5. Friwen Wall - Five Beach - Batu Lima

Na het ontbijt reis je naar Friwen Wall, een van de geweldige plekken in Raja Ampat voor onderwater. De zachte koralen erg kleurrijk. Hier kunt u heerlijk zwemmen en snorkelen. En lunchen op het strand van Friwen. Wit zandstrand met helderblauw water. Perfect om te zwemmen of gewoon te genieten van het landschap. Dorpelingen verkopen thee of koffie, u kunt hen steunen door hun product te kopen. Nadat je hebt genoten van de schoonheid van het strand van Friwen, ga je naar Five Rock en ga je daar snorkelen. Het is een goede plek. Hier kun je scholenvissen zien. Geniet van de middag snorkelen en daarna terug naar de resort.

Raja Ampat Trip

DAG 6. Kalibiru - Sorong – Hotel

Na het ontbijt en inpakken gaan we vandaag met de auto verder naar Kalibiru. Eerst rijd je ongeveer 1 uur om het dorp Warsambin te bereiken en steek je vervolgens per traditionele boot over naar Kalibiru. Wanneer je aankomt, moet je nog ongeveer 10 tot 15 minuten lopen om de Kalibiru te bereiken totdat je daar bent aangekomen, je kunt genieten van de Kalibiru met zijn exotische blauwe zoete water waar je kunt zwemmen en foto's kunt maken. Na aankomst met Kalibiru, terug naar Warsambin en direct naar Waisai. Onderweg stop je voor de lunch in een lokaal restaurant in de stad Waisai. Eindig met de lunch, je gaat naar de haven en neemt de veerboot om 14.00 uur. Aankomst in Sorong, u wordt met de auto opgehaald en naar het Swissbell Hotel gebracht om in te checken. Naast het hotel hebben ze een goed visrestaurant (eigen betaling). De rest van de tijd is vrij.

Raja Ampat Trip

DAG 7. Vlucht terug naar volgende bestemming

Na het ontbijt wordt u opgehaald met de auto en naar de luchthaven gebracht. Einde programma.

INCLUSIEF

Pick up & Drop off

Accommodatie met diner & ontbijt

Maaltijden tijdens het programma

Snacks en frisdrank

Gecertificeerde lokale gids

Caddy Fee

Green Fee

Buggie ( Golf Cart )

Tickets entrance

EXCLUDE

Personalijk uitgaven

Kosten buiten het pakket

Golf apparatuur verhuurd

Tip Caddy en Chauffeur