Inn2TravelInn2Travel
Forgot password?

Minigroepsreis 50+ Sumatra – Java – Bali

minigroeps

Minigroepsreis 50+ Sumatra - Java - Bali

 

De individuele rondreis Flores 10D/9N is een prachtige rondreis boordevol activiteiten en bezienswaardigheden. Je maakt kennis met het traditionele leven op Flores. De reis start in de stad Maumere en eindigt in Labuan Bajo.

Tijdens deze rondreis kun je genieten van de prachtige natuur en kennis maken met de lieve bevolking in de traditionele dorpen. Wij brengen je naar de meest populaire plaatsen toe. Waaronder de zonsopkomst bij Kelimutu met zijn 3 meren, de warmwaterbron SO'A Hotspring en de Spiderweb Ricefields. Daarnaast maak je een boottochtje naar 17 Pulau (17 eilanden) waar je gaat snorkelen en naar verschillende mooie eilandjes wordt gebracht. Bovenal maak je ook een trekking naar het welbekende dorp Waerobo met verblijf in een traditioneel huis.

Mogelijk wil je nog langer verblijven in Labuan Bajo of de reis vervolgen met een boottrip naar de Komodo Islands. Maar we kunnen je ook naar de luchthaven brengen wanneer je de reis op een ander eiland wilt voortzetten.

Reisschema
Minigroepsreis 50+ Sumatra – Java – Bali

DAG 1. Aankomst Medan

Bij aankomst op de luchthaven Kualanamu zal u kennis maken met uw privé- chauffeur. U wordt direct naar het hotel gebracht voor check-in. De rest van de dag is vrij.

medan

DAG 2. Medan

Na het ontbijt brengt u eerst een bezoek aan het Maimun paleis. Hierna wordt u naar Gedung London en andere oude gebouwen uit de Nederlandse koloniale tijd gebracht. Vervolgens kunt u lunchen bij het oude restaurant Tip-Top. Na de lunch neemt u een kijkje bij Merdeka Walk. en het State Museum van Noord- Sumatra. Vervolgens wordt u terug naar het hotel gebracht.

medan

DAG 3. Medan - Bukit Lawang

Na het ontbijt start de reis naar Bukit Lawang. Onderweg maakt u meerdere tussenstops om foto’s te maken en om te lunchen. Bij aankomst in Bukit Lawang wordt u naar Sams Bungalow gebracht voor een cooking class. U kent kiezen uit Daging Rendang, Chicken Curry soep of Soto Ayam en het decoreren met verschillende soorten van fruit. Na het testen van uw eigen kookkunsten wordt u naar de accommodatie gebracht voor check-in.

bukit lawang

DAG 4. Bukit Lawang - Leuser National Park

Om 9.00 u. wordt u opgehaald door de lokale gids voor de jungle trekking. U wandelt door de zeer dichtbegroeide jungle vol inheemse flora en fauna van het Leuser regenwoud. Tijdens de trip zal de gids u alles vertellen over de bosbewoners, zoals de zoogdieren, amfibieën, reptielen, insecten, vlinders, etc. Geniet van het zoete water van de prachtige rivier de Bahorok. Terwijl u lekker ontspant in de rivier kunt u meestal prachtige vlinders bewonderen. In het park worden vaak de orang-oetans en grote vogels gezien, zoals de neushoornvogel (Rangkok Gading). De lunch wordt bereid door uw gids, nasi goreng en fruit van de lokale markt staan op het menu. U gaat door middel van traditioneel tube rafting op het witte water van de rivier terug naar Bukit Lawang.

leusernationalpark

DAG 5. Bukit Lawang

Na het ontbijt maakt u een dorpstour van circa 3 uur met een tuk-tuk, de beste en leukste manier om kennis te maken met het lokale leven en de omgeving van Bukit Lawang. Tijdens deze trip stopt u op prachtige locaties, bij rijstvelden en verschillende plantages. U bezoekt lokale dorpjes waar u kunt meekijken hoe ze o.a. bruine suiker, tahu en tempe maken. Na de tuktuk-tour wordt u terug naar de accommodatie gebracht en de rest van de dag kunt u naar wens invullen.

bukit lawang

DAG 6. Bukit Lawang - Pulau Samosir

Vandaag zetten we de reis voort naar Samosir Island via de hooglanden van Berastagi. Onderweg passeert u palmolie-, rubber- en koffieplantages en maken we een stop bij Gundaling Hill om de 2 actieve vulkanen Sibayak en Sinabung te bekijken. Tevens brengt u een bezoek aan de 110 meter hoge Sipiso-Piso waterval. Bij de haven in Parapat steekt u met de ferry in ongeveer een uurtje over naar Samosir Island. Bij aankomst op het eiland wordt u naar de accommodatie gebracht voor check-in.

pulau samosir

DAG 7. Pulau Samosir

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Bataknese kannibalen op het hof van meer dan 100 jaar geleden. Vervolgens wordt u naar Ambarita Village gebracht om een voorstelling bij te wonen van multi-dansen van de traditionele Batakse stam. Deze dansvoorstelling begint om 10.30 uur en duurt een uurtje. Na de voorstelling neemt u een kijkje bij stone chair en de Efrata waterval. Vervolgens wordt u terug naar de accommodatie gebracht.

bajawa

DAG 8. Pulau Samosir

Vandaag is een vrije dag. U kunt met een brommer of op de fiets de omgeving gaan verkennen rondom Tuk-Tuk Village of een culinaire tour maken.

pulau samosir

DAG 9. Pulau Samosir - Medan - Jakarta

Vroeg in de ochtend maakt u met de ferry de oversteek terug naar het vaste land en rijden we terug naar Medan. U wordt afgezet bij de luchthaven om uw reis voort te zetten naar Jakarta op Java. De vlucht vertrekt om 18.00 u. en komt om 20.20 u. aan in Jakarta. Bij aankomst op de luchthaven Soekarno Hatta wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht voor check in.

pulau samosir - medan

DAG 10. Jakarta Stadstour

Om 9.00 u. wordt u opgehaald en brengt u een bezoek aan de Istiqlal Moskee, de nationale moskee van Indonesië waar 120.000 mensen kunnen samenkomen om te bidden. Hierna wordt u en naar de oude haven Sunda Kelapa gebracht. Vervolgens gaat u naar Fatahillah Square, oud Batavia stad. Hier kunt u het oude stadhuis, heden het Fatahillah of Batavia Museum en het wayangpoppen museum met de begraafplaats bezoeken. Op het stadhuisplein gaat u lunchen bij Café Batavia. Na de lunch gaat u langs Tugu Monas (het onafhankelijkheidsmonument) en naar het Nationaal Museum van Indonesië. Na het bezoek aan het museum wordt u terug naar het hotel gebracht.

jakarta

DAG 11. Jakarta - Bandung

Vandaag starten we de reis op Java via de tolweg naar Bandung. De stad dat vroeger ook wel werd beschouwd als de hoofdstad van Azië en Afrika en het Parijs van Java werd genoemd. Bij aankomst in Bandung maakt u een korte tour door deze interessante stad vol historie en passeert u onder andere het Gedung Sate, het duurste art deco gebouw in Bandung. De stadstour eindigt met een bamboe muziek- en dansvoorstelling bij de Saung Angklung Udjo muziekschool in Padasuka Village. De voorstelling begint om 15.30 u. en duurt ongeveer 1,5 uur. Tevens kunt u hier een kijkje nemen hoe de muziekinstrumenten gemaakt worden en oleh-oleh kopen bij het souvenirswinkeltje. Na de voorstelling wordt u naar het hotel gebracht voor check in.

bandung

DAG 12. Bandung

Om 8.00 u. wordt u opgehaald om richting het zuiden naar Ciwidey te gaan, deze rit duurt ongeveer 2 uur. Eerst neemt u kijkje bij de Kawah Putih, een schitterend wit/blauw meer dat ontstaan is door een uitbarsting van de Gunung Patuha. U kunt heel dicht naar het meer toelopen en zelfs over de pier lopen dat enkele jaren geleden is aangelegd. Ook kunt u foto’s maken van bovenaf bij het uitkijkpunt. Hierna gaat u wandelen bij de theeplantages Rancabali of Citambur. Na de wandeling kunt u genieten in het warme water bij Ciwidey Valley Hotspring. Onderweg terug naar het hotel brengen we nog een bezoek aan een van de vele aardbeienplantages waar u zelf aardbeien kunt plukken.

bandung

DAG 13. Bandung

Vandaag is een vrije dag.

bandung

DAG 14. Bandung - Magelang

Vroeg in de ochtend wordt u naar het treinstation van Bandung gebracht voor een prachtige treinrit richting Kutoarjo. De trein vertrekt om 08.15 u. en komt omstreeks 13.30 u. aan. U zult een duidelijk en prachtig beeld krijgen van het gigantische eiland Java. De trein rijdt tamelijk langzaam, waardoor u voldoende tijd heeft om foto’s te nemen van de dorpjes, de rijstvelden, de bergen, de rivieren en de dalen. Bij het treinstation Kutoarjo wordt u opgehaald en naar het hotel in Magelang gebracht voor check-in.

bandung-magelang

DAG 15. Magelang - Yogyakarta

Vandaag vertrekken we om 9.00 u. naar de Borobudur tempel, 's werelds grootste boeddhistisch monumentencomplex dat gebouwd werd in de 8e eeuw. Na het bezichtigen van de Borobudur maakt u onder begeleiding van een lokale gids een fietstocht in een dorpje nabij de Borobudur. Tijdens de fietstocht krijgt u een goede impressie van het dagelijkse leven en de cultuur van midden-Java. Na het fietsen zetten we de reis voort naar Yogyakarta. Bij aankomst in Yogya wordt u naar de drukke en meest bekende winkelstraat Jalan Malioboro gebracht. Hier kunt u winkelen, een ritje met een dolman of becak maken en kennis maken met de lokale straatverkopers. Na wat tijd door te hebben gebracht bij Malioboro wordt u naar het hotel gebracht voor check-in.

yogyakarta

DAG 16. Yogayakarta

Na het ontbijt maakt u kennis met de typische cultuur van midden-Java. We brengen eerst een bezoek aan het Batik atelier van 1 van de bekendste kunstenaars van Yogya. Hier kunt u een korte workshop volgen en uiteraard een prachtig orgineel batik doek kopen. Vanaf het atelier maken we een ritje van een half uur met becaks naar het Keraton. Het paleis van Sultan Hamangkubuwono dat gebouwd werd in 1755. U kunt hier 1 van de beste voorbeelden van de Javaanse architectuur bezichtigen. Hierna nemen we een kijkje bij de zilversmid waar we het perfecte handwerk kunnen bewonderen. Tevens lunchen we hier bij het naastgelegen restaurant Sekar Kedaton. Na de lunch bezoekt u de heilige Prambanan Tempel. De prachtige Hindoe- tempel dat gebouwd werd in de 9e eeuw, in de tijd van de Santjaya dynastie. Een groot complex waar de Shiva Tempel met reliëf-afbeeldingen uit het Ramanyana verhaal centraal staat en omringd is door talloze kleine tempeltjes. Hierna wordt u terug naar het hotel gebracht.

yogyakarta

DAG 17. Yogyakarta

Vandaag is een vrije dag.

yogyakarta

DAG 18. Yogayakarta - Denpasar - Ubud

Na een vroeg ontbijt wordt u om 07.00 u. naar de luchthaven gebracht om naar Denpasar op Bali te vliegen. De vlucht vertrekt om 09.50 u. en komt om 12.10 u. aan in Denpasar. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgehaald en naar de accommodatie in Ubud gebracht voor check-in. De rest van de dag is vrij. U kunt een bezoek brengen aan de Monkey Forest, Ubud Palace of uw onderhandelingsvaardigheden gaan testen op de markt. Uiteraard kunt u ook gaan winkelen in de leuke winkelstraatjes in het centrum van Ubud.

ubud

DAG 19. Ubud

Om 9.00 u. wordt u opgehaald en vertrekken we naar het hoger gelegen koele gebied van Kintamani. Onderweg maken we een tussenstop bij de Tegalalang rijstvelden om te genieten van het uitzicht en foto’s te maken. Verder brengt u een bezoek aan de hindoetempel Tirta Empul Tampaksiring dat gebouwd werd rond 926 na Christus. Het unieke van deze tempel is te vinden in de natuurlijke bronnen in het tempelgebied. Het water uit deze bron wordt door de hindoeïsten gebruikt om te baden, zich te zuiveren en om heilig water te vragen. Hierna wordt u naar dé beste plek in Kintamani gebracht voor een schitterend uitzicht op de semi actieve Batur vulkaan en het meer. Hier kunt u lunchen bij 1 van de vele buffetrestaurants. Na de lunch bezoekt u het Batur Museum Geopark. U kunt hier veel kennis opdoen, variërend van het proces van het vormen van vulkanen, soorten uitbarstingen, tot de voordelen ervan in Indonesië. Vervolgens wordt de rit voortgezet naar Desa Penglipuran, een inheems dorp dat zich heeft ontwikkeld tot een toeristisch dorp. Voertuigen in welke vorm dan ook mogen het hoofdgedeelte van het dorp niet betreden. Ieder huis heeft dezelfde vorm van poort, hetzelfde dak en identieke muren. Na het bezoek aan het dorp wordt u terug naar de accommodatie gebracht.

ubud

DAG 20. Ubud - Lovina

Na het ontbijt wordt de reis voortgezet naar Lovina in het noorden van Bali. Onderweg maken we eerst een stop bij Jatiluwih om te genieten van het mooie uitzicht over de rijstvelden. Hierna maken we een wandeling bij de botanische tuin Kebun Raya Bedugul. Na de wandeling brengt u een bezoek bij de Hindoeïstische tempel Ulun Danu Beratan en zijn prachtige meer. Vervolgens bezoeken we de Gitgit waterval waar u een wandeling maakt van circa een half uur. Hier kunt u genieten van de waterval omgeven met een prachtige groene natuur. Hierna wordt u naar het hotel in Lovina gebracht voor check-in.

bali

DAG 21. Lovina

Om 8.00 u. wordt u naar het huis van een Balinese familie gebracht. Onder begeleiding van de heer des huizes gaan we een wandeling maken in de omgeving van het dorp Mayong. Tijdens deze wandeling van circa 2 á 3 uur krijgt u een duidelijk beeld van het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Bewonder de rijke natuur met tropisch fruit, verschillende soorten groenten en kruiden. Na de wandeltocht kunnen we genieten van een traditioneel huisgemaakte lunch van de vrouw des huizes. Hierna wordt u naar het zwarte zandstrand van Lovina gebracht. U kunt een strandwandeling maken, gaan zwemmen en genieten van het uitzicht. We nemen een kijkje bij het Dolfijnstandbeeld Lovina en u kunt dineren bij 1 van de restaurantjes. Na het diner wordt u terug naar het hotel gebracht.

bali

DAG 22. Lovina - Seminyak

Na het ontbijt neemt u eerst een kijkje bij de fruitmarkt in Candi Kuning. Hierna brengt u een bezoek aan de Batukaru Tempel en Taman Kupu-kupu Tabanan om verschillende soorten van vlinders te bewonderen. Na het vlinderpark wordt u naar Tanah Lot gebracht om te genieten van de zonsondergang. Na de zonsondergang of de Kecak-voorstelling wordt u naar het hotel in Seminyak gebracht voor check-in.

(Optioneel kunt u bij Tanah Lot een Kecak-voorstelling bijwonen)

seminyak

DAG 23. Seminyak

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Tengenan Village of Tenganan Pegringsingan. Het is een traditioneel Bali Aga dorp met unieke huizen waar de mensen nog een cultureel leven leiden. Na kennis te hebben gemaakt met de lieve dorpelingen wordt u naar het strand Blue Lagoon gebracht om te genieten van het schitterende uitzicht op het witte strand en de zee. Hier zullen we even ontspannen en een drankje nuttigen. Hierna wordt de rit voortgezet naar het waterpaleis Taman Ujung, een natuurlijk heiligdom met een prachtige setting. Na een wandeling door het park bezoekt u Kertha Gosa, 1 van de beroemde toeristische bestemmingen en erfgoedsites op Bali. Tijdens de Nederlandse kolonisatie tussen 1908 en 1942 diende het als rechtbank voor wetsovertreders, met name voor criminelen. Tevens kunt u hier ook Bale Kembang of Taman Gili vinden, een drijvend paviljoen dat gebouwd is op de visvijver. De fysieke vorm is een combinatie van de Nederlandse stijl met de Balinese traditionele architectuur. Vervolgens wordt u terug naar het hotel gebracht.

seminyak

DAG 24. Seminyak

Vandaag is een vrije dag.

bali

DAG 25. Seminyak - Denpasar - Amsterdam

Na het uitchecken bij het hotel wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland.

denpasar
INCLUSIEF
 • Vliegticket Amsterdam – Jakarta, Denpasar – Amsterdam
 • Binnenlandse vluchten: Malang – Makassar, Makassar – Denpasar
 • Treinticket Executive Klasse Bandung – Yogyakarta
 • Logies met ontbijt
 • Minibus voorzien van airconditioning
 • Brandstof, parkeer- en tolgeld
 • Nederlands en/of Engels sprekende chauffeur/ gids
 • Snorkeltrip/ boottocht bij Bira met lunch
 • Boottocht Tempe meer
 • Wandeltocht met lunch en diner
 • Excursies
 • Entrees bezienswaardigheden
 • Taxes, luchthaven- en toeristenbelasting
 • VOA (gratis tot 30 dagen verblijf)
EXCLUSIEF
 • Annuleringsverzekering vliegtickets
 • Tips/ fooi chauffeurs en gidsen (niet verplicht)
 • Persoonlijke uitgaven

Accommodaties

Onderstaande accommodaties zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid. Wanneer je de rondreis geboekt hebt worden de accommodatie geselecteerd en deze samen met de type kamers bekend gemaakt.

Mocht je niet tevreden zijn. Stel ons hiervan op de hoogte voorzien van je reden, dan bieden wij een andere accommodatie aan dat beter aansluit bij jouw wensen. Ook als je zelf een accommodatie in gedachte hebt dan kunnen we kijken of de locatie in de route past en in dezelfde prijsklasse valt.

LOCATIE / BESTEMMINGHOTEL / GUESTHOUSE
MedanPrime Plaza Kuala Namu
Bukit LawangJungle Inn
Pulau SamosirToba Village Inn
JakartaMercure Jakarta Batavia
Bandungibis Style Bandung Grand Central
MagelangAtria Hotel Magelang
YogyakartaGrand Ambarrukmo Yogyakarta
UbudBetutu Bali Villas
LovinaThe Kayu Mani Villa & Spa
SeminyakThe Salila Beach Resort
Is het programma van de Minigroepsreis 50+ Sumatra-Java-Bali niet volledig naar wens? Neem dan een kijkje bij de Rondreis Flores 7D/6N.
Wilt u met een oneven aantal personen of met meer dan 6 personen op avontuur? Geen nood!
Vraag een vrijblijvende offerte aan en binnen enkele werkdagen sturen wij de offerte toe.