Inn2TravelInn2Travel
Wachtwoord vergeten?

Mini groepsreis 50Plus Sumatra-Java-Sulawesi-Bali

Mini groepsreis 50Plus Sumatra-Java-Sulawesi-Bali

De mini groepsreis 50Plus Sumatra-Java-Sulawesi-Bali is een prachtige rondreis waar u kennis maakt met de verschillende culturen, tradities en religies. U zal een heel groot verschil waarnemen tussen alle 4 de eilanden qua leefgewoontes. Van de jungle op Sumatra naar het dichtbevolkte Java naar de traditionele dorpjes op Sulawesi en afsluitend op het meest toeristische eiland Bali.

Op een laag tempo met voldoende vrije tijd kunt u optimaal genieten van alles wat deze eilanden te bieden hebben. De rondreis start in Medan op Sumatra waar u een korte tour maakt. Vanuit Medan vliegt u naar de dichtbevolkte en drukke hoofdstad Jakarta en hier gaat de rondreis verder over het eiland Java. De tour op Sulawesi start met een city-tour in Makassar, hier brengt u o.a. een bezoek aan Fort Rotterdam. De rondreis eindigt op Bali met een paar vrije dagen in Sanur, een rustige plaats dat zeer geliefd is onder de oudere Nederlanders.

De mini groepsreis 50Plus Sumatra-Java-Sulawesi-Bali is ideaal voor de single reiziger, maar zeker ook leuk om als koppel mee te gaan. De reis start op Schiphol met vertrekdatum 10 april naar Medan en de terugvlucht is op 10 mei vanuit Denpasar naar Schiphol. Het totaal aantal dagen is 30 dagen waardoor u een gratis VOA (Visum on arrival) kunt krijgen bij aankomst in Indonesië.

U verblijft in low-budget tot middenklasse accommodaties en het is mogelijk om de gehele reis kamers met een reisgenoot te delen, in privékamers te verblijven of een combinatie hiervan te kiezen.

Wilt u graag een gedeelte meereizen? Dit is ook mogelijk! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, zodat wij een prijsgave voor u kunnen maken.

mini groepsreis 50plus Bali en Flores
Reisduur:
Periode:
Aantal personen:
Leeftijd:
32 dagen
10 april t/m 11 mei 2019
6 t/m 8 personen
50+

Prijzen

  • Met gedeelde kamers:
  • Met privé kamers:
  • Combinatie gedeeld/privé:
  • € 2.266,- p/p
  • € 2.803,- p/p
  • € 2.535,- p/p

Reisschema

Mini groepsreis 50Plus Sumatra-Java-Sulawesi-Bali

10/04: Vertrek Amsterdam, Schiphol

Vertrek 12.05 uur van Amsterdam Schiphol Airport (AMS).

11/04: Jakarta – Medan

U komt om 6.45 uur aan op de luchthaven in Jakarta waar u overstapt op een vlucht naar Medan. De vlucht naar Medan vertrekt om 9.00 uur. Aankomst in Medan is 11.25 uur, hier maakt u kennis met de chauffeur, waarna hij u direct naar uw hotel brengt voor check-in.

12/04: Medan – Pulau Samosir

Na het ontbijt in het hotel wordt u opgehaald en vertrekt u naar Parapat waar u met de ferry boot de oversteekt maakt naar Samosir island. De oversteek zal circa 1 uur duren. Onderweg naar Parapat zult u langs veel palmbomen, rubber- en cacaoplantages komen. U maakt een stop bij een locatie met prachtig uitzicht op de natuur dichtbij het Toba meer waar u een kopje koffie kunt drinken. Aangekomen op Samosir wordt u direct naar de accommodatie gebracht voor check in. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen, bijvoorbeeld met een brommer of fiets de omgeving verkennen rondom Tuk-Tuk Village.

13/04: Pulau Samosir – Berastagi

Na het ontbijt maakt u kennis met het eiland Samosir, u brengt een bezoek Bataknese kannibalen of het hof van meer dan 100 jaar geleden. Vervolgens wordt u naar Ambarita Village gebracht om een voorstelling bij te wonen van multi-dansen van de traditionele Batakse stam. Deze dansvoorstelling begint om 10.30 uur en duurt een uurtje. Hierna steekt u weer over naar het vaste land en wordt de rit voortgezet naar Berastagi. Onderweg stopt u bij Rumah Bolon ( King’s Palace of Batak Simulungun ) de 110 meter hoge waterval Sipiso-Piso. Bij aankomst in Berastagi wordt u naar het hotel gebracht voor check-in en de rest van de dag is vrij.

14/04: Berastagi – Bukit Lawang

Na het ontbijt gaat u de Berastagi hooglanden verkennen. U gaat een kijkje nemen bij de fruitmarkten en bezoekt de op 1 na grootste boeddhistische tempel, optioneel kunt u zelf sinaasappels of aardbeien plukken in de tuin. Ook wordt u naar Gundaling Hill gebracht om de 2 actieve vulkanen Sibayak en Sinabung te bekijken en kunt u even ontspannen bij de hotspring. Hierna wordt u naar de accommodatie in Bukit Lawang gebracht voor check-in.

15/04: Bukit Lawang – Medan

Na het ontbijt wordt u naar het oerwoud gebracht om door de jungle te trekken, deze tocht zal circa 3 uur zijn. Samen met onze deskundige gidsen zal u kennis maken met heel veel verschillende soorten van tropische planten, bomen en dieren. Waaronder de bekende Orang Utan, de Thomas apen enz. In de middag wordt de reis voortgezet naar Medan, hier aangekomen wordt u naar het hotel gebracht voor check-in.

16/04: Medan City tour

Na het ontbijt maakt u een stadstour door Medan. U brengt een bezoek aan het Maimun paleis, de grote moskee, Chong Afi, het oude restaurant Tip-Top, de Crododile Farm, de tabakplantage en andere oude gebouwen uit de Nederlandse koloniale tijd. Hierna wordt u terug naar het hotel gebracht en de rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen.

17/04: Medan – Jakarta

Vandaag wordt u om 10.00 uur opgehaald en naar de luchthaven gebracht om naar Jakarta te vliegen. Aangekomen in Jakarta wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht voor check-in. De rest van de dag is vrij.

18/04: Jakarta City tourmini groepsreis 50plus Sumatra-Java-Sulawesi-Bali

Na het ontbijt maakt u een stadstour door Jakarta. Uw chauffeur brengt u eerst naar de oude haven Sunda Kelapa, waar u de schepen kunt bekijken. Hierna gaat u naar oud Batavia- stad om het gouverneursgebouw te bekijken en een bezoek te brengen aan de wayangpoppen waar tevens ook een begraafplaats is. U luncht bij Batavia Café dat ook aan het plein gevestigd is. Na de lunch wordt u naar het Nationaal Monument en museum gebracht. Na deze bezichtiging gaat u een kijkje nemen bij de Pasar Baru en vervolgens wordt u terug naar uw hotel gebracht.

19/04: Jakarta – Bandung

Na het ontbijt vertrekt u naar Bandung, dat vroeger ook wel als de hoofdstad van Azië en Afrika werd beschouwd, via de tolweg. In Bandung maakt u een korte stadstour door deze interessante stad vol historie en passeert u onder andere het Gedung Sate, het duurste art deco gebouw in Bandung. Vervolgens wordt u naar Padasuka Village gebracht om een Bamboo muziek- en dansvoorstelling bij te wonen bij Angklung Saung Udjo. Na de voorstelling wordt u naar het hotel gebracht voor check-in.

20/04: Bandung

Vandaag na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Tangkuban Perahu, 1 van de bekendste vulkanen van Java dat zich ruim 2080 meter boven de zeespiegel bevindt. U kunt hier genieten van het prachtige uitzicht van bovenaf. Hierna gaat u naar Ciater Hot Springs (de warmwaterbronnen), u kunt hier zwemmen in de bronnen. Na het zwemmen brengt u een bezoek aan de theefabriek waar u een rondleiding krijgt en u het hele productieproces kunt bekijken. Na de rondleiding in de theefabriek wordt u naar de Floating Market in Lembang gebracht en zal de dag af worden gesloten met een diner en livemuziek bij Braga.

21/04: Bandung

Vandaag is een vrije dag en kunt u naar eigen wens invullen.

22/04: Bandung – Yogyakarta

Na een vroeg ontbijt en het uitchecken bij het hotel wordt u naar het treinstation gebracht. De trein vertrekt om 8.30 uur en komt in Yogyakarta aan rond 15.30 uur. Onderweg kijkt u uw ogen uit naar de mooie terrassen van de sawah’s en kunt u genieten van de treinrit met de lokale bevolking. Bij aankomst in Yogyakarta gaat u een kijkje nemen bij de bekende Jalan Malioboro waar u kunt winkelen en een hapje kunt eten. Hierna zal de chauffeur u naar uw hotel brengen voor check-in.

23/04: Yogyakartamini groepsreis 50plus sumatra-java-sulawesi-bali

Na het ontbijt vertrekt u richting Magelang naar de Borobudur, de meest populaire en 's werelds grootste boeddhistische monumentencomplex dat gebouwd werd in de 8e eeuw. Na het bezichtigen van de Borobudur tempel maakt u een fietstour door het nabijgelegen dorp. Hierna wordt u terug naar het hotel gebracht en de rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen.
NB: de fietstocht kan alleen doorgaan wanneer de gehele groep kan en wilt gaan fietsen.

24/04: Yogyakarta

Vandaag gaat u eerst een kijkje nemen bij de Batik atelier en hier stapt u een becak in en wordt u naar het Keraton Paleis gebracht, de rit met de becak is ongeveer een half uurtje. Nadat u het sultan paleis heeft bezichtigd gaat u naar de zilversmid en lunchen bij restaurant Sekar Kedaton. Na de lunch bezoekt u de heilige Prambanan Tempel, de prachtige Hindoe- tempel dat gebouwd werd in de 9e eeuw, in de tijd van de Santjaya dynastie. Een groot complex met de grote Shiva Tempel met relief uit het Ramanyana verhaal omringd door talloze kleine tempeltjes. (Optioneel kunt u ook een voorstelling van het Ramanyana ballet bijwonen). Hierna wordt u terug naar het hotel gebracht.

25/04: Yogyakarta – Kediri

Vandaag wordt het een flinke autorit naar Kediri, een koele stad dat bekend stond tijdens de 18e eeuw als de centrale van de koffieproductie in Java. Heden staat het bekend voor de productie van sigaretten. Onderweg maakt u een stop in Solo, dat ook wel bekend staat als de Stad van de Zuster van Yogyakarta, om een kijkje te nemen bij de traditionele markt Pasar Gede. Tijdens de rit komt u langs traditionele dorpjes en kunt u genieten van het prachtige uitzicht over diverse plantages. U zult versteld staan van al de verschillende soorten van vervoer waar de bevolking gebruik van maakt. Tienjarigen alleen op een scooter, een heel gezin op een scooter, een geit achterop de scooter, laadbakken vol met mensen, becaks, enz. Aangekomen in Kediri wordt u naar het hotel gebracht voor check-in.

26/04: Kediri – Malang

Vandaag wordt het weer een lange rit naar Malang. Deze rit gaat over en langs grote bergen en plantages, wat natuurlijk een schitterend uitzicht geeft. Onderweg maakt u een tussenstop om het prachtige landschap in Selorejo (de dam) te bekijken en bezoekt u ook de Coban Rondo waterval. Aangekomen in Malang wordt u direct naar het hotel gebracht voor check-in.

27/04: Malangmini groepsreis 50plus sumatra-java-sulawesi-bali

Vandaag na het ontbijt gaat u eerst het Tugu Monument bezichtigen en daarna brengt u een bezoek aan de traditionele vogeltjesmarkt. Vervolgens gaat u lunchen bij de bekende Toko Oen en na het nuttigen van uw lunch gaat u een kijkje nemen bij de Ijen Boulevard (de destijds Nederlandse woonwijken). Hierna wordt u terug naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen.

28/04: Malang – Bromo

Laat in de ochtend wordt u opgehaald en wordt de rit voortgezet richting Bromo. U wordt hier naar de accommodatie gebracht voor check-in en kunt u uit gaan rusten voor de Bromo excursie.

29/04: Bromo – Surabaya – Makassar

Om 2 uur in de nacht vertrekt u naar de Bromo waar u per jeep naar de Sunview wordt gebracht. Vanaf hier kunt u te paard of lopend verder naar de krater. Tussen 8 en 9 uur bent u terug bij de accommodatie en na het ontbijt en een douche wordt de rit voortgezet naar Surabaya. In Surabaya wordt u naar de luchthaven gebracht om naar Makassar te vliegen. Op de luchthaven in Makassar wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht voor check-in.

30/04: Makassar City tourmini groepsreis 50plus sumatra-java-sulawesi-bali

Na het ontbijt wordt u opgehaald en bezoekt u het oud Hollandse/VOC fort oftewel Fort Rotterdam dat rond het jaar 1600 werd gebouwd. Fort Rotterdam herinnert aan de Nederlandse koloniale tijd. Het is tegenwoordig een museum en zeker de moeite waard om er rond te dwalen tussen de massieve muren van het vroegere verdedigingsbolwerk. Door restauratiewerkzaamheden is het gehele fort weer bijna in de oorspronkelijke staat gebracht. In de stad brengt u ook een bezoek aan de haven Paotere, waar al eeuwenlang de houten traditionele zeilschepen ‘phinisi’ te bekijken zijn. Hierna wordt u naar het hotel gebracht voor check-in.

01/05: Makassar – Sengkang

Vandaag start de rondreis via Maros naar Sengkang. U maakt een excursie naar het Maros-gebergte. De wonderlijke en uniek gevormde kalksteenrotsen waar sinds kort het nationale park Bantimurung-Bulusaraung tot leven is gekomen. U wandelt hier via sawa’s (rijstvelden), langs typisch Buginese huizen en kalkrotsen naar een grot met prehistorische afbeeldingen. Onderweg drinkt u thee in een traditioneel huis en vaart u met kano of een bootje door een smalle rivier. In Sengkang wordt u naar de accommodatie gebracht voor check-in.

02/05: Sengkang – Rantepao ( Torajaland )mini groepsreis 50plus sumatra-java-sulawesi-bali

Vandaag wordt de reis voortgezet naar het bergachtige district Tana Toraja, het thuisland van de Toraja-bevolking (de betekenis is ‘mensen van de bergen’ of ‘mensen van het westen’. De Toraja noemen hun traditionele religie ‘aluk to dolo en leven volgens wetten en rituelen die gemaakt zijn door hun voorouders en goden. Kenmerkend zijn vooral de huizenbouw en de indrukwekkende begrafenissen. Na het ontbijt maakt u een boottocht over Nationaal Park van het Tempe-meer. Op het Tempe-meer wonen de mensen in drijvende huizen. Na de boottocht wordt de rit voortgezet naar Torajaland, onderweg maakt u een tussenstop bij de zijdeweverijen in Kampung Sutra. Bij aankomst in Torajaland wordt u naar de accommodatie gebracht voor check-in.

03/05: Torajaland

Vandaag maakt u een cultuurtocht per busje en een korte wandeling langs de belangrijkste dorpen van Torajaland met een lokale gids. U bezoekt het Ketekesu dorp ‘tongkonan huis of Toraja Adat huizen met prachtige zadeldaken. Ook gaat u een kijkje nemen bij Lemo en Londa, dit zijn prachtige graven in de grotten met uitgehouwen stenen en tau tau ‘beeld’ poppen. Hierna wordt u terug naar de accommodatie gebracht.

04/05: Rantepao – Makassar – Denpasar – Ubud

Vandaag wordt de reis voortgezet van Rantepao via de westelijke kust Parepare naar Makassar. Aangekomen in Makassar wordt u naar de luchthaven gebracht om naar het tropische godeneiland Bali te vliegen. Bij aankomst op de luchthaven in Denpasar wordt u naar het hotel in Ubud gebracht voor check-in.

05/05: Ubud

Vandaag is een vrije dag en kunt u naar eigen wens invullen. Optioneel kan er een wandel- of fietstocht gemaakt worden in de omgeving van Ubud. (gelieve dit vooraf aan te geven)

06/05: Ubudmini groepsreis 50plus sumatra-java-sulawesi-bali

Na het ontbijt gaat u naar Jati Luwih. Hier kunt u genieten van een schitterend landschap en het mooie uitzicht over de rijstvelden. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Ulun Danu Beratan Tempel met zijn prachtige meer bij Bedugul. Na de lunch brengt u een bezoek aan de Alas Kedaton (de monkey forest) en de Sultan Palace. Hierna gaat u de Taman Ayun Tempel bezichtigen en gaat u genieten van de oogverblindende zonsondergang bij de Tanah Lot Tempel. Na de zonsondergang wordt u terug naar het hotel gebracht.

07/05: Ubud – Sanur

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Batubulan dorp dat bekend staat om zijn steenhouwerij. Hier woont u een Barong en Kris Dance show bij, een dans dat de oneindige strijd weergeeft tussen goed (Barong) en kwaad (Rangda). Het stuk eindigt met een scène waarin de Kris- dansers in een trance vallen en Rangda proberen te doden. Na de voorstelling gaat u naar Celuk, het centrum van voortreffelijk gemaakt zilverwerk en expertise in houtsnijwerk. Hierna bezoekt u de Kertagosa bij Klungkung, het historische gebouw dat gebruikt werd voor besprekingen over welvaart, rechtvaardigheid en veiligheid binnen het koninkrijk. Vervolgens wordt u naar het hotel in Sanur gebracht voor check-in en de rest van de dag is vrij.

08/05: Sanur

Vrij.

09/05: Sanur

Vrij.

Sanur – Denpasar – Amsterdam

Na het uitchecken bij het hotel wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland.

Aankomst Schiphol

Verwachte aankomsttijd op Schiphol is 8.20 uur in de ochtend.

Hotels en accommodaties

U verblijft bij lowbudget/ middenklasse accommodaties inclusief ontbijt. Alle kamers zijn voorzien van AC en een eigen badkamer. Privé-kamers hebben een queen- of kingsize bed, de kamers die gedeeld worden met een reisgenoot hebben eenpersoonsbedden. Het is ook mogelijk om privé-kamers en gedeelde kamers te combineren. Gelieve contact op te nemen voor meer informatie over deze mogelijkheid.

De kamers worden gereserveerd en bekend gemaakt zodra we minimaal 6 boekingen/aanmeldingen hebben voor de minigroepsreis.

Vliegtickets

Van Schiphol ( AMS ) naar Medan Kuala Namu ( KNO ) Woensdag, 10 april 2019

GA-089

Schiphol (AMS)
Amsterdam
Nederland
Soekarno Hatta (CGK)
Jakarta - Cengkareng
Indonesia

12:05
10 Apr

06:45
11 Apr

30 Kg

Tax

Maaltijd

Duur 13u40m, overstaptijd 2u15m

GA-184

Soekarno Hatta (CGK)
Jakarta - Cengkareng
Indonesia
Kuala Namu (KNO)
Medan
Indonesia

09:00
11 Apr

11:25
11 Apr

30 Kg

Tax

Maaltijd

Duur 2u25, totale duur 18u20m

 

Van Medan Kuala Namu ( KNO ) naar Jakarta Soekarno Hatta ( CGK ) Woensdag, 17 april 2019


JT-201

Kuala Namu (KNO)
Medan
Indonesia
Soekarno Hatta (CGK)
Jakarta - Cengkareng
Indonesia

12:50
17 Apr

15:15
17 Apr

20 Kg

Tax

Totale duur 2u25m, directe vlucht

 

Van Surabaya ( SUB ) naar Makassar ( UPG ) Maandag, 29 april 2019

QG-348

Juanda (SUB)
Surabaya
Indonesia
Sultan Hasanuddin (UPG)
Makassar
Indonesia

17:20
29 Apr

19:50
29 Apr

20 Kg

Tax

 

Totale duur 1u30m, directe vlucht

 

Van Makassar ( UPG ) naar Ngurah Rai ( DPS ) Zaterdag, 4 mei 2019

GA-621

Sultan Hasanuddin (UPG)
Makassar
Indonesia
Ngurah Rai (DPS)
Bali - Denpasar
Indonesia

19:40
4 Mei

21:10
4 Mei

20 Kg

Tax

Maaltijd

Totale duur 1u30m, directe vlucht

 

Van Ngurah Rai ( DPS ) naar Schiphol ( AMS ) Vrijdag, 10 mei 2019

GA-421

Ngurah Rai (DPS)
Bali - Denpasar
Indonesia
Soekarno Hatta (CGK)
Jakarta - Cengkareng
Indonesia

19:40
10 Mei

20:45
10 Mei

30 Kg

Tax

Maaltijd

Duur 2u5m, overstaptijd 2u

GA-088

Soekarno Hatta (CGK)
Jakarta - Cengkareng
Indonesia
Schiphol (AMS)
Amsterdam
Nederland

22:45
10 Mei

08:20
11 Mei

30 Kg

Tax

Maaltijd

Duur 14u35m, totale duur 18u40m

 

Meerdere bestemmingen, Sumatra - Java - Sulawesi - Bali
woensdag, april, 10, 2019
32 dagen
4
€2.266,00

Minigroep 50+ Sumatra-Java-Sulawesi-Bali

Gedeelde kamers
32 dagen

€2.266,00
per volwassene

Uitverkocht

Teveel Personen

Meerdere bestemmingen, Sumatra - Java - Sulawesi - Bali
woensdag, april, 10, 2019
32 dagen
2
€2.535,00

Minigroep 50+ Sumatra-Java-Sulawesi-Bali

Gecombineerde kamers
32 dagen

€2.535,00
per volwassene

Uitverkocht

Teveel Personen

Meerdere bestemmingen, Sumatra - Java - Sulawesi - Bali
woensdag, april, 10, 2019
32 dagen
2
€2.803,00

Minigroep 50+ Sumatra-Java-Sulawesi-Bali

Privé kamers
32 dagen

€2.803,00
per volwassene

Uitverkocht

Teveel Personen