Inn2TravelInn2Travel
Wachtwoord vergeten?

Individuele rondreis Java 13D/12N

Individuele rondreis Java 13D/12N

De individuele rondreis Java 13D/12N is een prachtige rondreis vanaf Jakarta tot aan Surabaya. Tijdens deze rondreis maakt u kennis met de verschillende culturen en tradities van west-, midden- en oost-Java. Daarnaast kunt u genieten van het schitterende landschap. Bovenal krijgt u een goede impressie van het gigantische eiland en het dagelijkse leven van de lokale bewoners. U kunt ervoor kiezen om een nachtje in Surabaya te verblijven aan het einde van de reis, maar wij kunnen u ook naar de luchthaven Juanda brengen.

Tijdens deze rondreis bezoekt u o.a. Kebun Raya, de Botanische tuin met het Presidentieel Paleis in Bogor en de Tangkuban Perahu krater in Bandung. Ook wordt u naar Green Valley en de Green Canyon gebracht in het vissersdorpje Pangandaran. Uiteraard ontbreken de geweldige Borobudur en Prambanan tempels niet aan deze reis. En als afsluiting van de reis kunt u genieten van de zonsopkomst bij de bekende Bromo vulkaan.

Bestemmingen

Jakarta
Bogor
Bandung
Pangandaran
Wonosobo
Magelang
Yogyakarta
Surabaya

Hoogtepunten

Kebun Raya
Tangkuban Perahu
Green Canyon
Dieng Plateau
Borobudur Tempel
Keraton Paleis
Prambanan Tempels
Bromo

Reisschema

Individuele rondreis Java 13D/12N

Dag 1.

Jakarta - Bogor

Na het ontbijt wordt u om 8.30 u. opgehaald en vertrekken we richting Bogor. Onderweg brengen we een bezoek bij Taman Mini Indonesia. Het park is een op schaal gemaakte constructie van de 33 provincies die Indonesië telt en heeft een oppervlakte van circa 150 hectare. Na een rondleiding door het park wordt de rit voortgezet naar Bogor. Hier wordt u naar Kebun Raya, de Botanische tuinen, gebracht. Tijdens een wandeling kunt u meer dan 15.000 verschillende soorten bloemen, planten en bomen bekijken. Ook het buitenverblijf van het presidentiële paleis is te zien, dat zich direct naast de tuinen bevindt. Vervolgens brengen we u naar het hotel voor check-in.
individuele rondreis Java - Kebun Raya Bogor

Istana Kebun Raya

Dag 2.

Bandung - Puncak Pass

Om 8.00 u. wordt u opgehaald om richting de Puncak Pass te gaan met schitterend uitzicht over de theeplantages. Eerst brengen we u naar de waterval Curug 7 Cilember. Met een wandeling door het park met verschillende bloemsierkunsten is de waterval eenvoudig te bereiken. Hierna wordt u naar het startpunt gebracht voor parasailing. U kunt hier foto’s maken van het prachtige uitzicht en/of naar wens over de theeplantages heen zweven. Vervolgens stoppen we bij een ander uitkijkpunt, hiervandaan wandelen we naar Telaga Warna, het gekleurde meer. Na even genoten te hebben van de rust en vredige sfeer bij het meer wordt u naar het hotel gebracht voor check-in.
java-puncak parasailing

Puncak Parasailing

Dag 3.

Puncak Pass - Bandung

Vandaag wordt de reis voortgezet naar Bandung. Onderweg maken we een tussenstop bij een brug die over de Citarum rivier loopt. Een prachtige locatie waar u iets kunt drinken bij een lokale warung. En uiteraard foto's kunt maken van het bijzondere landschap. Verder zal u tijdens de weg naar Bandung veel rijstvelden (Sawah) tegenkomen.
In Bandung brengen we een bezoek aan de Angklung Saung Udjo muziekschool om een Bamboo muziek- en dansvoorstelling bij te wonen. De voorstelling begint om 15.30 u. en duurt ongeveer 1,5 uur. Hierna wordt u naar het hotel gebracht voor check-in.
individuele rondreis java 13d/12n

Citarum rivier

Dag 4.

Bandung

Vandaag is een vrije dag.
U kunt lekker ontspannen bij het hotel of gaan slenteren in 1 van de shopping malls. Of op eigen initiatief Bandung gaan verkennen. Enkele mogelijkheden zijn om naar Braga te gaan met talloze cafeetjes en restaurantjes. Een kijkje te gaan nemen bij Jalan Asia- Afrika en winkelen bij de Jeans Street.
java-Bandung

Gezellig in het zwembad

Dag 5.

Bandung

Vandaag vertrekken we om 8.00 u. naar de Tangkuban Perahu, één van de bekendste vulkanen van Java dat zich ruim 2080 meter boven de zeespiegel bevindt. U kunt hier genieten van het prachtige uitzicht en een afdaling maken van circa 1,5 uur. Vervolgens gaan we lekker ontspannen in de warmwaterbronnen van de Ciater Hotspring. Bij de hotspring is ook een restaurant waar we direct kunnen lunchen.
Na de lunch is het tijd voor een korte wandeling door de theeplantages. Hierna wordt u naar de Floating Market in Lembang gebracht waar u heel veel verschillende lokale lekkernijen kunt uitproberen. Vervolgens brengen we u terug naar het hotel.
individuele rondreis java

Ciater Hotspring

Dag 6.

Bandung - Pangandaran

Na het ontbijt wordt de reis voortgezet naar Pangandaran via Garut. Onderweg brengen we een bezoek aan Kampung Naga (Draagdorp), één van de mooiste en meest traditionele dorpen van west-Java. De dorpsinwoners leven nog op dezelfde wijze als hun vroegere voorouders.
Tijdens de rit zullen we veel rijstvelden en verschillende soorten van planten voorbij zien komen. Laat in de middag komen we in het vissersdorpje Pangandaran aan en wordt u direct naar het hotel gebracht voor check-in.
java

Dagelijkse activeit

Dag 7.

Pangandaran

Na het ontbijt wordt u met de auto of met scooters opgehaald om eerst naar het dorp te gaan. Hier kunt u de dagelijkse activiteiten van de lokale mensen zien, zoals het bereiden van bruine suiker, krupuk en Wayang poppen. Vervolgens vertrekken we naar de Green Valley om te zwemmen en/of te gaan Body Rafting.
Hierna wordt de rit voortgezet naar de Green Canyon waar we met een rondvaartbootje over het groene water varen. Na genoten te hebben van de schitterende natuur nemen we een kijkje bij Batu Karas (het witte strand). Vervolgens wordt u terug naar het hotel gebracht.
individuele rondreis java 13d/12n

Green Canyon

Dag 8.

Pangandaran - Wonosobo

Vandaag wordt de reis na het ontbijt voortgezet naar Wonosobo. Onderweg kunt u genieten van het mooie landschap en brengen we een bezoek aan de steenbakkerij. Aangekomen in Wonosobo brengen we u direct naar het hotel voor check-in.
De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen. U kunt bijvoorbeeld naar de traditionele markt gaan of een wandeling maken.
java - wonosobo

Telaga Warna Wonosobo

Dag 9.

Wonosobo - Magelang

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Dieng Plateau, een moerassig gebied waar u kunt zien dat de vulkaan nog actief is. Het plateau ligt gemiddeld op 2.300 meter hoogte en er bevinden zich acht Hindoeïstische tempels (één van de oudste op Java).
Hierna wordt de rit voortgezet naar de Borobudur, de meest populaire en 's werelds grootste boeddhistisch monumentencomplex dat gebouwd werd in de 8e eeuw. Na een rondleiding bij Borobudur wordt u naar het hotel in Magelang gebracht voor check-in.
java - borobudur

Uitzicht Borobudur

Dag 10.

Magelang - Yogyakarta

Na het ontbijt vertrekken we naar Yogyakarta waar we eerst een kijkje gaan nemen bij de Batik atelier. Na het bewonderen van de kunst en eventueel een korte workshop brengen we een bezoek aan het Keraton. Vervolgens wordt de rit voortgezet naar de zilversmid waar u een keurig staaltje handwerk kunt zien. Naast de zilverwinkel kunnen we direct lunchen bij restaurant Sekar Kedaton.
Na de lunch brengt u een bezoek aan de Prambanan Tempel. De prachtige Hindoe- tempel dat gebouwd werd in de 9e eeuw, in de tijd van Santjaya dynastie. Optioneel kunt u hier ook een voorstelling van het Ramayana Ballet bijwonen. Hierna wordt u naar het hotel gebracht voor check-in.
java - prambanan

Prambanan Tempels

Dag 11.

Yogyakarta

Vandaag is een vrije dag.
U kunt lekker ontspannen bij het zwembad van het hotel. Of een kijkje nemen bij Jalan Malioboro, de drukste winkelstraat van Yogyakarta. Een leuke sfeer met straatverkopers en paarden met wagens (dolman). Hier kunt u winkelen en lunchen of dineren bij restaurant Legian met mooi uitzicht op de straat.
individuele rondreis java

Jalan Malioboro

Dag 12.

Yogyakarta - Probolinggo - Bromo

Vandaag staat er een mooie treinrit ingepland. Om 9.00 u. wordt u opgehaald en naar het treinstation Tugu Yogyakarta gebracht. De trein vertrekt om 9.56 u. en de aankomsttijd in Probolinggo is omstreeks 18.00 u.
Op het treinstation wordt u opgehaald en direct naar de accommodatie in Sukapura nabij Bromo gebracht. Hier kunt u dineren en uitrusten voor de Bromo Nighttour.
rondreis java

Diner accommodatie Sukapura

Dag 13.

Bromo - Surabaya

Om 3.30 u. in de nacht vertrekken we met een jeep naar het beste uitkijkpunt bij Bromo om te genieten van de zonsopkomst. Na de zonsopkomst wordt u naar de zandvlakte gebracht waar u te paard of lopend verder kunt gaan naar de krater.
Omstreeks 9.00 u. zijn we terug bij de accommodatie en na het ontbijt en een douche vertrekken we naar Surabaya. Hier wordt u naar uw hotel gebracht voor check-in of desgewenst naar de luchthaven Juanda.
rondreis java - Bromo

Zonsopkomst Bromo

Accommodaties

Onderstaande accommodaties zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid. Wanneer u de rondreis geboekt heeft worden de accommodatie geselecteerd en deze samen met de type kamers bekend gemaakt.

Mocht u niet tevreden zijn. Stel ons hiervan op de hoogte voorzien van uw reden, dan bieden wij een andere accommodatie aan dat beter aansluit bij uw wensen. Ook als u zelf een accommodatie in gedachte heeft dan kunnen we kijken of de locatie in de route past en in dezelfde prijsklasse valt.

Locatie / BestemmingHotel / Guesthouse
JakartaJuno Hotel
BogorWhiz Prime Hotel Pajajaran
BandungIvory by Ayola
PangandaranSurya Kencana Seaside Hotel
WonosoboVilla Sindoro Village
MagelangHotel Sriti
YogyakartaAdhisthana Hotel
BromoBromo Ecolodge

Is het reisschema van de individuele rondreis Java 13D/12N niet volledig naar wens?

Gaat u met een oneven aantal personen of wilt u met meer dan 6 personen op reis? Geen nood!

Verstuur het aanvraagformulier met uw voorkeuren en wij maken uw rondreis vrijblijvend op maat.

Onderstaande tarieven betreffen de totaalprijzen per groep.
 
Rondreis Java, Java
13D/12N
4
€1.959,00

Rondreis Java - 2 pers.

Jakarta - Surabaya
13D/12N

€1.959,00

Uitverkocht

Teveel Personen

Rondreis Java, Java
13D/12N
4
€2.929,00

Rondreis Java - 4 pers.

Jakarta - Surabaya
13D/12N

€2.929,00

Uitverkocht

Teveel Personen

Rondreis Java, Java
13D/12N
4
€4.419,00

Rondreis Java - 6 pers.

Jakarta - Surabaya
13D/12N

€4.419,00

Uitverkocht

Teveel Personen