Inn2TravelInn2Travel
Wachtwoord vergeten?

13-daagse rondreis Java

13-daagse rondreis Java

De 13-daagse rondreis Java is een prachtige rondreis van Jakarta tot Surabaya. Tijdens deze rondreis maakt u kennis met de verschillende culturen en tradities van west-, midden- en oost-Java. Daarnaast kunt u genieten van het schitterende landschap en krijgt u een goede impressie van het eiland en het leven van de de lokale bewoners.

Bestemmingen

Jakarta

Bogor

Bandung

Pangandaran

Wonosobo

Magelang

Yogyakarta

Bromo

Surabaya

Hoogtepunten

Sunda Kelapa - Jakarta
Botanische Tuinen - Bogor
Tangkuban Perahu - Bandung
Green Canyon - Pangandaran
Borobudur in Magelang
Prambanan Tempel - Yogyakarta
Bromo Sunrise
rondreis Java

Sunda Kelapa

Java - Bogor

Kebun Raya

rondreis Java - Bandung

Tangkuban Perahu

Java - Magelang

Uitzicht vanaf Borobudur

13-daagse rondreis Java

Bromo Sunview

Reisschema: 13-daagse rondreis Java

Dag 1. Aankomst Jakarta

Na aankomst bij de luchthaven Soekarno Hatta in Jakarta maakt u kennis met uw privé- chauffeur. U wordt direct naar het hotel gebracht voor check-in. De rest van de dag is vrij.

Dag 2. Jakarta – Bogor

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de oude haven Sunda Kelapa en van hieruit wordt de reis voortgezet naar Bogor. Onderweg maakt u een tussenstop bij Taman Mini Indonesia. Het park is een op schaal gemaakte constructie van de 33 provincies die Indonesië telt en heeft een oppervlakte van circa 150 hectare. Na het bezoek aan het park wordt u naar het hotel in Bogor gebracht voor check-in. U kunt hier nagenieten van wat u vandaag beleefd en ervaren heeft.

Dag 3. Bogor – Bandung

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Kebun Raya, de Botanische tuinen. U zult kennis maken met meer dan 15.000 verschillende soorten bloemen, planten en bomen. Tevens kunt u het buitenverblijf van het presidentiële paleis, dat zich direct naast de tuinen bevindt, aanschouwen. Hierna bezoekt u een familiebedrijfje gespecialiseerd in het maken van de traditionele Wayangpoppen. Vervolgens wordt de reis voortgezet naar Bandung via de Puncak Pass. Onderweg zal u veel mooie plantages voorbij zien komen, voornamelijk theeplantages. Uw chauffeur zal onderweg op een prachtige locatie stoppen waar u een drankje kunt nuttigen en foto's kunt maken van het bijzondere landschap. Verder zal u tijdens de weg naar Bandung veel rijstvelden (Sawah) tegenkomen. Aangekomen in Bandung wordt u direct naar het hotel gebracht voor check-in.

Dag 4. Bandung   

Vandaag is een vrije dag.

Dag 5. Bandung

Na het ontbijt gaat u de Tangkuban Perahu gaan bezichtigen, één van de bekendste vulkanen van Java dat zich ruim 2080 meter boven de zeespiegel bevindt. U kunt hier genieten van het prachtige uitzicht en een afdaling maken van circa 1,5 uur. Hierna wordt u naar de Ciater Hotspring gebracht, u kunt hier zwemmen in de warmwaterbronnen. Vervolgens brengt u een bezoek  aan Padasuka Village om kennis te maken met de Bamboo muziek- en dansvoorstelling in Angklung Saung Udjo. Na de voorstelling wordt u terug naar het hotel gebracht.

Dag 6. Bandung – Garut – Pangandaran

Na het ontbijt wordt de reis voortgezet naar Pangandaran. Onderweg bezoekt u Draag Dorp, één van de mooiste en meest traditionele dorpen van west-Java. Tevens zal u tijdens de rit veel rijstvelden en verschillende soorten van planten voorbij zien komen. Laat in de middag komt u in het vissersdorpje Pangandaran aan en wordt u direct naar het hotel gebracht voor check-in.

Dag 7. Pangandaran

Na het ontbijt vertrekt u naar de Green Canyon. U gaat met een rondvaartboot over het groene water en u kan eventueel een duik in het water nemen. Na de Green Canyon gaat u naar Batu Karas (het witte strand), met prachtig uitzicht kunt u hier van uw lunch genieten. Onderweg terug naar het hotel bezoekt u het lokale dorp waar u kunt meekijken hoe bruine suiker wordt gemaakt.

Dag 8. Pangandaran – Wonosobo

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar Wonosobo. Onderweg kunt u genieten van het mooie landschap en brengt u een bezoek aan de steenbakkerij. Bij aankomst in Wonosobo wordt u direct naar het hotel gebracht voor check-in. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen. U kunt bijvoorbeeld naar de traditionele markt gaan of een wandeling maken.

Dag 9. Wonosobo – Dieng Plataeu – Borobudur – Magelang

Na een vroeg ontbijt wordt u naar Dieng Plateau gebracht, een moerassig gebied waar u kunt zien dat de vulkaan nog actief is. Het plateau ligt gemiddeld op 2.300 meter hoogte en er bevinden zich acht Hindoeïstische tempels (één van de oudste op Java). Hierna gaat u naar de Borobudur, de meest populaire en 's werelds grootste boeddhistisch monumentencomplex dat gebouwd werd in de 8e eeuw. Vervolgens wordt u naar het hotel gebracht voor check-in.

Dag 10. Magelang – Yogyakarta

Na het ontbijt wordt de reis voortgezet naar Yogyakarta waar u eerst een kijkje gaat nemen bij de Batik atelier. Vanaf het atelier gaat u met een becak naar het Keraton Paleis. De rit met de becak is ongeveer een half uurtje. Na de bezichtiging in het sultan paleis gaat u een kijkje nemen bij de zilversmid en lunchen bij restaurant Sekar Kedaton. Na de lunch brengt u een bezoek aan de Prambanan Tempel, de prachtige Hindoe- tempel dat gebouwd werd in de 9e eeuw, in de tijd van Santjaya dynastie. Hierna wordt u naar het hotel gebracht voor check-in.

Dag 11. Yogyakarta

Vandaag is een vrije dag.

Dag 12. Yogyakarta – Probolinggo – Bromo

Vandaag vertrekt u om 9.56 u. met de trein naar Probolinggo en de aankomsttijd is omstreeks 18.00 u. Op het treinstation wordt u opgehaald met de auto en naar de accommodatie bij Bromo gebracht. Hier kunt u uitrusten voor de Bromo Nighttour.

Dag 13. Bromo – Surabaya

Om 3.30 u. in de nacht wordt u met een jeep naar de Sunview bij Bromo gebracht om te genieten van de zonsopkomst. Vervolgens wordt u naar de zandvlakte gebracht waar u te paard of lopend verder kunt gaan naar de krater. Tussen 8.00 en 9.00 u. bent u terug bij de accommodatie. Na het ontbijt en een douche wordt u naar de luchthaven Juanda of het hotel in Surabaya gebracht voor check-in.

Accommodaties

Onderstaande accommodaties zijn onder voorbehoud en afhankelijk van beschikbaarheid. Wanneer u de rondreis geboekt heeft worden de accommodatie geselecteerd en deze samen met de type kamers bekend gemaakt.
Mocht u niet tevreden zijn. Stel ons hiervan op de hoogte voorzien van uw reden, dan bieden wij een andere accommodatie aan dat beter aansluit bij uw wensen. Ook als u zelf een accommodatie in gedachte heeft dan kunnen we kijken of de locatie in de route past en in dezelfde prijsklasse valt.
Locatie / BestemmingHotel / Guesthouse
JakartaJuno Hotel
BogorWhiz Prime Hotel Pajajaran
BandungIvory by Ayola
PangandaranSurya Kencana Seaside Hotel
WonosoboVilla Sindoro Village
MagelangHotel Sriti
YogyakartaAdhisthana Hotel
BromoBromo Ecolodge

Reisschema niet volledig naar wens?

Gaat u met een oneven aantal personen of wilt u met een grote groep op reis? Geen nood!

Verstuur het aanvraagformulier met uw voorkeuren en wij maken uw rondreis vrijblijvend op maat.

Rondreis Java, Java
13D/12N
2
€1.889,00

Rondreis Java - 2 pers.

Jakarta - Surabaya
13D/12N

€1.889,00

Uitverkocht

Teveel Personen

Rondreis Java, Java
13D/12N
4
€3.129,00

Rondreis Java - 4 pers.

Jakarta - Surabaya
13D/12N

€3.129,00

Uitverkocht

Teveel Personen

Rondreis Java, Java
13D/12N
6
€4.259,00

Rondreis Java - 6 pers.

Jakarta - Surabaya
13D/12N

€4.259,00

Uitverkocht

Teveel Personen